Zakaj je operativno poročanje tako zahtevno? 

by | 28. Mar 2022 | Blog, Poslovno planiranje

Kaj storiti, da bo operativno poročanje agilnejše in bo dejansko dodalo vrednost vašemu delu in okrepilo uspeh vašega podjetja? 

Insightsoftware, globalni ponudnik poslovnih rešitev za finančno poročanje in upravljanje uspešnosti, je objavil poročilo o globalnih trendih operativnega poročanja. Raziskava, ki je bila izvedena skupaj s podjetjem Hannover Research, med 500 anketiranimi iz podjetij tako v Evropi kot ZDA, je osvetlila največje izzive pri operativnem poročanju: 

 • Skoraj 90% analitikov in kontrolerjev se »bori« z »operativnim« poročanjem.
 • Več kot 4 ure dragocenega delovnega časa številni porabijo za redna, ponavljajoča se poročila.
 • 30% finančnih poročil je še vedno izdelano ročno, pri čemer se več kot 75%* finančnih strokovnjakov za vodenje in pripravo operativnih poročil zanaša zgolj na MS Excel  
 • Le 10% jih je zadovoljnih z orodjem, ki ga za pripravo poročil trenutno uporabljajo.
 • Zato kar 70% odločevalcev zaradi zapletenosti dostopa do podatkov in njihovega preoblikovanja potrebujev proces vključuje IT podporo. 

  Kaj torej storiti, da boste operativno poročanje lahko izvedli agilno, učinkovito in bo vaše strokovno prizadevanje dodajalo vrednost?

  Avtomatizirajte ga!  

  Raziskava je namreč pokazala tudi to, da je od tistih, ki  so že naredili korak naprej in  avtomatizirali redno poročanje,  zadovoljnih več kot 90% vprašanih.  

  Poenostavite in avtomatizirajte planiranje, poročanje in analitiko po vaši meri!

  Kako izbrati pot do prave rešitve? 

  Prvi korak v tej smeri je zagotovo posvet s strokovnjaki, ki smo dizajnirali celovito digitalno in za vašo uporabo enostavno rešitev –  Standardni paket za sodobno operativno in finančno poročanje. 

  Ta rešitev  bo namesto vas opravila rutinsko, zamudno delo, da se boste vi lahko posvetili tistemu, kar obvladate – poglobljene, specifične analize, ki dvigujejo oz. prinašajo vrednost podjetju in poslu.  

  Korak v pravo smer je vpeljati programsko rešitev, svoje znanje pa usmeriti v strateški pogled na prihodnost, v izvedbo podrobnih in custom analiz, ki jih program (robot) ne more opraviti namesto vas. Tak dvojec je nepremagljiv in nenadomestljiv.  

  Pogovorimo se torej o  vaših izzivih in skupaj oblikujmo pravo rešitev. 

  Pišite Nejcu Župevcu, vodji oddelka za poslovne rešitve planiranjain operativnega poročanja, in dogovorili se bomo za kratek termin.  

  Nejc Župevec

  Nejc Župevec

  vodja oddelka za poslovne rešitve planiranja in operativnega poročanja

  E: [email protected]
  M: +386 41 941 628

  Ne spreglejte sorodnih člankov

   

  Želite prejemati pomembne novosti in nasvete za doseganje boljših poslovnih rezultatov?

  Naročite se na Resultove novice →