Svet “se seli” v oblak. Tehnologija in storitve v oblaku so zelo napredovali in omogočajo poleg boljše uporabniške izkušnje tudi tehnično in tehnološko raven, ki jo poslovni sistemi za nemoteno delovanje zahtevajo. Zato se vse več aplikacij seli v oblak. Vodilne rešitve vizualne analitike za podporo poslovnemu odločanju tukaj niso izjema.
Vizualna analitika s Qlik Sense postane enostavna in ponuja niz možnosti, ki so popolnoma dostopne preko vašega brskalnika. Z različnimi edicijami lahko ustvarjate, urejate in delite interaktivne aplikacije, ki vam omogočajo hitrejše, boljše in bolj usklajeno sprejemanje poslovnih odločitev.

Qlik Sense Cloud je izdelan na Qlik-ovi vizualni platformi naslednje generacije, s katerim uporabite edinstven asociativni model. Nalagate, pripravljate in raziskujete podatke iz različnih virov, odkrivate skrite povezave in vpoglede, vse brez globjega znanja o kompleksni infrastrukturi ali tehničnih podrobnostih. Svoje podatke lahko nadgradite z zunanjimi viri, kar vašim vizualizacijam in poslovnim odločitvam zagotovi širšo perspektivo.

Qlik Sense Cloud omogoča deljenje aplikacij s komer koli, kjer koli in na kateri koli napravi.
S pomočjo inovativne samopostrežne podatkovne vizualizacije in možnostjo raziskovanja podatkov lahko s samo nekaj kliki hitro odkrijete vpoglede v različnih podatkovnih virih. Ustvarjanje s pomočjo ”potegni in spusti” vam omogoča, da uporabite svoje podatke, v naprej pripravljene vsebine iz skupnih knjižnic ali zunanje podatke (Qlik DataMarket).

Prilagodljive zmožnosti povezovanja pa vam omogočajo, da se Qlik Sense neposredno poveže z zunanjimi viri (Salesforce.com). S tem se zmanjša ročni uvoz podatkov in bistveno pohitri priprava pregledov.

Uporabniki lahko dodajajo podatkovne vire za potrebe analize in jih enostavno povezujejo s pomočjo funkcionalnosti “potegni in spusti”. Qlik Sense Cloud sam profilira podatke in pripravi priporočila za najboljše asociacije med podatkovnimi seti. Uporabniki lahko nato ustvarjajo in raziskujejo pametne interaktivne vizualizacije z inovativnimi tehnikami za prikaz pomena v podatkih, ki so bolj prilagodljive in odzivne.

Vizualizirane podatke enostavno delimo in nadziramo kdo lahko dostopa in pregleduje aplikacijo. Qlik Sense Cloud omogoča deljenje aplikacij s posamezniki preko privatnega deljenja, družbenih omrežij ali s pomočjo vgradnje vizualizacije v spletno stran s pomočjo Qlik Sense Charts. Z delovnimi področji za soustvarjanje in sodelovanje lahko deli podatke in ureja aplikacije več uporabnikov hkrati.

Za vse dodatne informacije o rešitvah Qlik SenseNina Škedelj, nina.skedelj@result.si, 031 303 243.