Na Result smo v stalnem stiku z najsodobnejšimi tehnologijami in jih uporabljamo na projektih pri naših strankah. Zadnja tri leta tudi GraphQL, ki ga je razvil Facebook za svoje potrebe in je v zadnjem letu postal pravi hit med »developerji«, saj ima številne prednosti pri razvoju in pridobivanju podatkov iz zalednih sistemov.

Na GraphQL Summit-u, ki je oktobra potekal v San Franciscu je Boštjan Cigan, vodja programa GraphQL na Resultu, imel govor na temo predpomnenja ter kako hitreje in efektivneje pridobiti podatke iz zalednih sistemov, s čimer pridobimo na času in »resursih«, kar je še posebej pomembno pri velikih »enterprise« sistemih.

Tam je imel priložnost spoznati se s Tanmaijem Gopalom, generalnim direktorjem in soustanoviteljem podjetja Hasura. Njihova ekipa je z mislijo na hiter, varen in prilagodljiv dostop do podatkov, razvila Hasura GraphQL Engine, ki omogoča hitro in avtomatsko postavitev GraphQL okolja na obstoječih podatkih in modelih v relacijskih bazah. Tehnološko s tem pridobimo okolje za hitro povezovanje mikrostoritev in avtomatsko osveževanje podatkov pri uporabnikih.

Dogovorili smo se za dolgoročno partnerstvo tako na področju same tehnolgije kot marketinga, kjer bomo deležni s strani Hasure celovite podpore pri delo na projektih z našimi strankami, hkrati pa bomo njihovim razvijalcem pomagali s povratnimi informacijami o tehnologiji in specifikah na konkretnih projektih.

Trdno smo prepričani da bomo s Hasuro svojim strankam lahko zagotovili še boljše in zmogljivejše rešitve z nižjimi stroški in krajšim časom razvoja.