V torek in sredo, 21. in 22. julija 2020, se je Boštjan Gomilšek, direktor divizije Enterprise Software Solutions, mudil v Bratislavi, kot del slovenske gospodarske delegacije 15 slovenskih podjetij in institucij, ki se je srečala s slovaškimi podjetji. Tako Slovenija kot Slovaška pripisujeta velik pomen trajnostnemu razvoju in digitalizaciji, zato je bil obisk delegacije osredotočen na predstavitev razvojnih tehnologij in rešitev s področja pametnih tehnologij, e-mobilnosti ter umetne inteligence.

Delegacijo sta skupaj organizirala SPIRIT Slovenija in SARIO, Slovaška agencija za spodbujanje investicij ob sodelovanju Ministrstva RS za zunanje zadeve. V sklopu obiska je potekal slovensko-slovaški poslovni forum, ki sta ga otvorila predsednica Slovaške republike Zuzana Čaputová in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, sledila pa so tudi individualna poslovna srečanja med udeleženci.

Predstavniki slovenskih podjetij so obiskali tudi vodilna slovaška podjetja kot so ESET, svetovno znano prebojno podjetje, ki razvija protivirusne programe, ter Zapadnoslovenska Energetika, eden največjih dobaviteljev električne energije in plina na Slovaškem, kjer so jim predstavili razvojne projekte elektrifikacije in e-mobilnosti.

Prav tako so se udeleženci sestali na neformalnem pogovoru s predsednikom republike in mu predstavili svoje izkušnje in pričakovanja glede poslovanja na Slovaškem.

Predstavnik Resulta v Bratislavi, Boštjan Gomilšek, direktor divizije Enterprise Software Solutions, ocenjuje, da sta poslovni forum in gospodarska delegacija dosegla svoj namen, saj so se na forumu res združila vsa podjetja z željo navezati nove stike in željo po poslovnem sodelovanju. Izredno je tudi zadovoljen, da je uspel navezati številne stike, tako s slovenskimi kot slovaškimi podjetji in predstaviti Result kot zanesljivega partnerja za informacijsko optimizacijo poslovanja z vrhunskim tehničnim znanjem in ekipo, ter desetletji izkušenj na uspešnih projektih.