Rezultati največje svetovne ankete o zadovoljstvu BI uporabnikov so znani – Qlik je v 12ih kategorijah na samem vrhu (številka 1!), vključno v kategorijah Poslovna vrednost, Zadovoljstvo strank, Poslovna korist in Uspeh projekta.
Znano dejstvo je, da Qlik s svojim asociativnim modelom za podjetja vseh velikosti in dejavnosti spreminja pravila igre, a pustimo marketinški jezik ob strani. BI uporabniki so spregovorili in kaj dodati številki 1? 

BI Anketa 2017 je štela 3.066 odgovorov, od tega kar 2.616 podrobnih anket o izkušnjah uporabnikov pri izbiri, izvedbi in uporabi BI orodij.
Na ta način BI Anketa 2017 razkriva odgovore na vedno aktualno vprašanje KAKO se v organizaciji lotiti izbire, izvedbe in uporabe BI orodja. Anketa ponuja poglobljen uporabniški vpogled na to, katera orodja so vodilna na trgu in zakaj. Pri tem so ključna merila naslednja:

  • Uspešnost poizvedbe
  • Prilagodljivost
  • Podpora
  • Zadovoljstvo kupcev
  • Hitrost izvedbe
  • Dosežene poslovne koristi
  • Enostavnost uporabe

Poročilo o rezultatih vsebuje ključne informacije o uporabi poslovne inteligence v realnosti poslovnega sveta. To je zelo pomemben vidik, ki ga je od ponudnikov na konkurenčnem trgu seveda praktično nemogoče dobiti.

Preberite poročilo o prednostih Qlik iz BARC poročila in spoznajte kako razmišljajo in kaj pravijo BI uporabniki z vsega sveta. Zakaj je torej Qlik #1?

Kdo so BARC – Center za raziskovanje poslovnih aplikacij?
BARC je vodilno analitično in svetovalno podjetje za industrijo programske opreme. Vsako leto zagotavlja ključne informacije več kot 1.000 strankam. So strokovnjaki za izbiro programske opreme za poslovno inteligenco.

Že več kot 20 let v svojih svetovalnih storitvah združujejo ekspertno poznavanje tržnih, produktnih in izvedbenih specifik vseh vodilnih ponudnikov BI, ECM, CRM in ERP programske opreme. Dolgoročni program izvajanja analiz trgov in primerjalnih študij produktov je osnova, na kateri temelji poznavanje najnovejših razvojnih in tržnih trendov.

BARC je na tisoče podjetjem po vsem svetu pomagal pri izbiri programske opreme za izpolnjevanje njihovih strateških zahtev in izzivov doseganja poslovnih koristi. Njihovo delo temelji na osnovi rednih (letnih) obsežnih raziskavah in neodvisni metodologiji, namen česar je strankam pomagati in prihraniti čas in denar pri izboru temeljne programske opreme za analitiko.