Študija primera

BSH

Kako zmanjšati izmet za 70 %?

Izziv

Vsak slabo izdelan aparat lahko zaradi slabih mnenj in ocen na spletu stane precej več kot sama zamenjava tega aparata. Natančno preverjanje vseh možnih napak je zato nujno, a bistveno podaljšuje čas proizvodnje in zvišuje lastno ceno izdelka. Da bi se v BSH temu izognili, so skušali napako odkriti čim hitreje v procesu, zato so testirali vsak vgradni del. Šele ko so vsak del testirali in potrdili, so ga lahko vgradili v aparat.

Kljub temu pa se je dogajalo, da končni aparat ni prestal testa, čeprav so bili potrjeni vsi vgradni deli. Dodajanje novih testov ni bilo ekonomsko upravičljivo, saj bi povečalo lastno ceno, brez zagotovila za manjši izmet aparatov.

Rešitev

Ekipa podjetja Result je z analizo ugotovila, da posamezni testi vgradnih delov vplivajo en na drugega.

Medsebojna primerjava testov je lahko pokazala neustrezno kakovost dela, tudi če je vgradni del prestal vse teste. Ta tehnika ni povečala količine testov, le bolje izkoristila obstoječe podatke.

Za podjetje smo postavili napovedni AI model, ki na podlagi že opravljenih testov vgradnih delov napove kakovost te vgradne enote. Na ta način smo dodali novo varovalko na koncu testov vgradnih delov, ki lahko izloči neustrezne in s tem prepreči, da bi napako odkrili šele pri končni sestavi aparata.

Uporabljene tehnologije

Rezultat

Napovedni model se je izkazal s 70 %-no natančnostjo. Kar 70 % poprej skritih nezanesljivih sestavnih delov se je izločilo in nato popravilo na liniji še pred montažo v končni aparat.

To je prihranilo čas in delo zaposlenih ter znižalo lastno ceno končnega aparata.

IZJAVA NAROČNIKA

Stopite v stik z nami

Se želite posvetovati s strokovnjakom? Imate za nas vprašanje? Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.