Študija primera

FILC

Kako pospešiti planiranje za 500-krat?

Izziv

V proizvodnem podjetju Filc d.o.o. so se zaradi nenehne rasti soočali z vedno zahtevnejšim planiranjem proizvodnje. Zanj so porabili ogromno časa, tudi zaradi ročnega usklajevanja delovnih nalogov in podatkov iz različnih programov.

Ob vsakodnevni komunikaciji z ostalimi oddelki, ki so zahtevali podatke o stanju delovnih nalogov, rokih in zalogah, je količina dela postala prevelika.

To je povečalo možnost dragih napak, vodilnim pa onemogočalo, da bi lahko hitro reagirali na spremembe trga.

Rešitev

Ekipa podjetja Result d.o.o. je zanje razvila sistem Plansphere.

Plansphere omogoča avtomatsko planiranje proizvodnje in avtomatsko preverjanje izvajanja ter zalog. Planerji več ne izgubljajo časa s pripravo plana, ampak sistem avtomatsko preveri vse možnosti in v pol minute izbere idealno oz najbolj optimalno različico plana za trenutno stanje strojev, surovin in naročil.

Planer lahko vsak trenutek preveri stanje in z enim samim klikom preoblikuje plan v primeru spremembe strategije ali nepredvidenega dogodka.

Plansphere

Plansphere

 je v praksi preizkušena rešitev, primerna tudi za hitrorastoča podjetja s kompleksno proizvodnjo.

Rezultat

Končni rezultat je izjemen prihranek časa, ki se vsak mesec meri v tednih. Napak ni, ker sistem ves čas preverja trenutno stanje. Plan je vsakokrat popolnoma prilagojen na strategijo in potrebe.

Vodilni, prodaja, nabava in proizvodnja imajo ves čas popoln pregled nad stanjem, kar omogoča skoraj hipno prilagajanje spremembam na trgu in velik prihranek sredstev in virov.

Kapaciteta planerja je sedaj večja in omogočeno je hitrejše uvajanje novih planerjev.

Vrata večji rasti so odprta.

“Če Plansphere-ja v času krize ne bi imeli, ne vem kako bi planirali, saj smo morali plan proizvodnje popravljati in spreminjati iz ure v uro.”

Magdalena Rejec

vodja planiranja, Filc d.o.o.

Pogovorimo se o vaših izzivih in skupaj oblikujmo pravo rešitev.

Se želite posvetovati s strokovnjakom? Imate za nas vprašanje? Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času in se dogovorili za kratek pogovor.