Študija primera

Meditrade

Kako pospešiti obrat zaloge?

Izziv

Za trgovsko podjetje je hiter obrat zaloge ključnega pomena. Ker pa si nabavniki niso želeli zamud pri dobavi, so instinktivno nabavljali več, kot je bilo potrebno. Tudi prodajniki so imeli občutek, da bodo prodali veliko in da je kratek dobavni rok pomembna konkurenčna prednost, zato so želeli imeti več zaloge. Oboje je povzročalo kratkoročno in dolgoročno škodo podjetju.

Rešitev

Ekipa podjetja RESULT je v analitično platformo povezala podatke o zalogah, nabavah, prodaji in financah. Vzpostavili smo pravočasen, konsistenten in zanesljiv pregled prodaje in zalog. V vsakem trenutku je povsem jasna količina in dinamika vsake prodaje, do nivoja blagovne skupine in artikla.

Rešitev smo implementirali na analitični platformi Qlik Sense, ki je zelo enostavna za uporabnike in s katero smo z lahkoto povezali podatke iz MS Navision, CRM, sistema za registracijo delovnega časa in sistema za poslovno planiranje BizView.

Rezultat

Kaj se trenutno dobro prodaja in kaj ne, je jasno in ni več stvar usklajevanja mnenj.

Z zanesljivim pregledom prodaje in zalog se je obrat zaloge izboljšal za 10 %.

S prihranjenimi sredstvi in izboljšanim servisom za svoje stranke je Meditrade v mnogo boljši poziciji na tržišču in ima prednost pred konkurenco.

“Z RESULTom sodelujemo že od leta 2017 in z njihovo pomočjo izboljšujemo sektor za sektorjem naših dejavnosti. So zanesljiv in inovativen partner, ki naše ideje nadgradi in jih realizira v obliki s takojšnjim poslovnim učinkom.”

Andrej Močan

direktor, Meditrade d.o.o.

Pogovorimo se o vaših izzivih in skupaj oblikujmo pravo rešitev.

Se želite posvetovati s strokovnjakom? Imate za nas vprašanje? Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času in se dogovorili za kratek pogovor.