Študija primera

SIXT

Kako omogočiti pregled nad množico razdrobljenih stroškov?

Izziv

Podjetje SIXT se je odločilo, da svojim strankam po vsem svetu omogoči poenoten pregled nad stroški. Šlo je za stranke, ki so imele v najemu tisoče ali več deset tisoč vozil. Ker so imele podatke o stroških goriva, popravil in servisov le za posamezne dele flote in v različnih formatih, je bilo nemogoče primerjati ali poglobljeno analizirati stroške, da bi odkrili najučinkovitejše načine za njihovo znižanje.

Kadar so bile stranke prisotne v več državah, je bilo prav tako nemogoče primerjati podatke z več trgov naenkrat. Na trgu ni bilo nobenega primernega orodja za rešitev tega problema.

Rešitev

Ekipa podjetja RESULT jim je pomagala razviti orodje v obliki spletnega portala. Ta je strankam omogočil uvoz podatkov iz poljubne oblike preglednic ali dokumentov, aplikacija pa je omogočila povezavo, preverjanje, obdelavo, poenotenje in nato prenos ustreznih tipov podatkov v BI orodje. To upravljavcem flote vozil omogoča napredni vizualni pregled in primerjavo vseh podatkov na vseh trgih.

Rezultat

Prvič do sedaj upravljavci zelo velikih flot lahko pridobijo pravočasne in natančne podatke od več partnerjev, jih analizirajo in primerjajo stroške po posameznih trgih in vozilih.

Podrobna analiza jim pokaže, kje lahko zmanjšajo stroške, kar omogoča tudi boljše planiranje v prihodnje.

Stopite v stik z nami

Se želite posvetovati s strokovnjakom? Imate za nas vprašanje? Izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.