Maj 2020 je res poseben. Za nami je 30 let nenehne rasti in razvoja podjetja, ki je plod dela in predanosti vseh Resultovih sodelavcev. Pogled na preteklost ter naša kultura in vizija prihodnosti nas je pripeljala do prenovljene celostne grafične podobe, ki izhaja iz simbola diamanta, njegove trdnosti in suverenosti. Hkrati pa smo se po obdobju dela od doma zaradi epidemije koronavirusa prvič zbrali v večjem številu s sodelavci na sedežu podjetja in kratko, a sladko proslavili preteklost, ki nas je pripeljala do tega, kar smo sedaj, in okrepila za vse načrte v prihodnosti.

Pred tridesetimi leti se je naše potovanje začelo. Sedmerica podobno mislečih informatikov je s skupnim podjetjem in prvim produktom, lastnim sistemom ERP, vstopila v svet IT-ja z željo in vizijo podjetjem pospešiti delovni proces in skrajšati čas poslovnega odločanja. Ta usmeritev je glavno vodilo Resulta še danes. Seveda pa se je tekom treh desetletij močno spreminjal način dela, organiziranost podjetja, in predvsem kompleksnost projektov in zahteve ter potrebe naših strank. A danes nam velikost in raznolikost ekipe, imamo več kot 70 strokovnjakov, omogočata, da pri projektih kombiniramo znanja iz različnih lastnih oddelkov in programov, skupaj s partnerskimi rešitvami in uporabo umetne inteligence.

Dolgoletno partnerstvo s Sixtom in rezultati dela na razvojnih projektih so nam sčasoma odprli vrata v celotno Sixt družino in tudi drugih multinacionalk na področju mobilnosti, kjer optimiziramo vse vrste poslovnih procesov.

Pred 15 leti pa smo začeli orati ledino na področju poslovne analitike, najprej z lastno rešitvijo, nato s pomočjo strateških partnerjev Qlik, Microsoft, BizView in drugih. Danes tako z izjemno močno BI ekipo podjetjem pomagamo poceniti poslovanje, izboljšati nadzor in prehiteti konkurente.

Trenutno z nemškim partnerjem uvajamo pravo revolucijo na področju avtomatskega planiranja proizvodnje, kjer omogočamo več kot stokrat krajši čas planiranja. Smo v stalnem stiku z najsodobnejšimi tehnologijami in uvajamo GraphQL, ki postaja novi standard pri razvoju API, ter vzpostavljamo projekte za podatkovni inženiring odličnosti za najbolj ambiciozna tuja in naša podjetja.

V vseh teh letih smo razvili lastno organizacijsko kulturo, ki temelji na naših zaposlenih. Lahko bi se pohvalili rekli da smo brusilnica diamantov, saj k nam velikokrat pridejo neizkušeni, a uka željni, mladi, ki jih nato z mentorstvom, izobraževanji in takojšnjim sodelovanjem v projektih počasi zbrusimo v vrhunske strokovnjake za samostojno delo na projektih. In veseli nas, da tudi ostajnejo pri nas, saj omogočamo osebni razvoj na tako veliko strokovnih področjih, da lahko marsikdo zapelje svojo karierno pot v željeno smer.

Navdušeno zremo v prihodnost, novo potovanje in vse izzive, ki nas čakajo.