Po izjemno zanimivi predstavitvi proizvodnje podjetja BSH, se je v sredo v Šmartnem ob Paki pričel prvi večdnevni Jesenski HACK v organizaciji podjetja RESULT d.o.o.. Izziv inovativnosti in naprednega razmišljanja za študente, se bo zaključil v ponedeljek, 30. septembra ob 10:00, s predstavitvijo rezultatov.

Organizator dogodka, podjetje Result, je izbral ekipo študentov, ki se bodo ob pomoči mentorjev spopadli z z izzivom, kako z uporabo obogatene resničnosti, računalniškega vida in strojnega učenja rešiti problem kontrole kvalitete izdelka.

»BSH je eden največjih proizvajalec gospodinjskih aparatov v Evropi in eno izmed najpomembnejših podjetji v regiji. So izredno tehnološko orientirani in konstantno iščejo priložnosti za izboljšave in optimizacijo procesa proizvodnje. Verjamemo, da bomo tudi s tovrstnim inovativnim dogodkom, prišli do številnih rešitev vsakodnevnega «izziva« BSH-ja, hkrati pa mladim ponudili priložnost za neprecenljive izkušnje« je povedal Igor Korelič, CTO podjetja Result, ki je nagovoril zbrane udeležence ob otvoritvi.

Udeleženec Gregor Kikelj je povedal, da se je na dogodek prijavil, ker se želi čimveč naučiti o umetni inteligenci in programiranju. Meni, da je naloga kar težka in kompleksna, a da verjame, da jim bo uspelo najti rešitev. Ob ogledu proizvodnje je videl, kako napredno razmišljajo v BSH in kako aktivno vključujejo tehnologijo v svoje procese.

Skupina odličnih mladih študentskih umov bo tako 6 dni prebivala skupaj in iskala najboljšo rešitev. Pri tem bodo imeli na razpolago tudi vso potrebno tehnologijo, ki jo bo zagotavljal Microsoft.

V ponedeljek, 30. septembra, ob 10. uri, pa bodo udeleženci predstavnikom sodelujočih partnerjev, medijev in lokalnega gospodarstva predstavili svoje rešitve in ideje.

Projekt predstavlja edinstveno zgodbo povezovanja naprednih tehnologij, realnega proizvodnega sektorja in mladih strokovnjakov, ki bodo tako tudi pridobili neprecenljive izkušnje in hkrati predstavili svoje znanje potencialnim delodajalcem.