Implementacija rešitve Bizview za ameriško podjetje ODL

by | 17. Avg 2021 | BizView, Blog, Novice, Poslovno planiranje

Resultova ekipa je po številnih zahtevnih in uspešnih implementacijah Bizview rešitve za celovito finančno in poslovno planiranje na slovenskem trgu prepričala ameriško podjetje insightsoftware, globalnega ponudnika programskih rešitev za finančno poročanje, planiranje in upravljanje poslovanja, da ji kot večletnemu partnerju in specialistom za Bizview zaupa projekt implementacije za ameriško podjetje ODL.

Gre za enega večjih ponudnikov dekorativnega stekla in ostalih steklenih produktov kot polizdelkov z visoko dodano vrednostjo in ima številna hčerinska podjetja oz. proizvodne obrate po celem svetu.

IZZIV NAROČNIKA

Njihov izziv je bil strukturiranje in poenostavitev ter avtomatizacija planskega procesa, saj so do sedaj vse to opravljali ročno v Excelovih tabelah, kar je pomenilo veliko porabo časa vseh vpletenih v planski proces, številne napake in seveda izjemno težavno in zahtevno konsolidacijo.

REŠITEV

S pomočjo strokovnjaka za poslovanje ameriških podjetij iz insightsoftware je morala Resultova ekipa najprej temeljito spoznati kompleksen planski proces in metodologijo izvajanja in nato številne Excelove tabele spremeniti v enotne forme za vnos plana, s čimer smo plan in proces priprave prestavili v kontrolirano okolje planske aplikacije Bizview, v kateri so povezane urejene baze podatkov.

REZULTAT

Celoten centraliziran planski proces je zasnovan na konceptu enotne vstopne točke za vse planerje in odločevalce, ki omogoča enostavno komunikacijo znotraj sistema, zaradi česar je zbiranje, usklajevanje in odobritve delnih planov, ki jih pripravijo posamezna funkcijska področja ter nato njihova konsolidacija tako bolj enostavno kot kadarkoli prej.

Bizview namreč omogoča avtomatsko konsolidacijo posameznih postavk in tudi valutne konverzije. Vsi izkazi, kot so IPI in bilanca stanja, se izpolnjujejo avtomatično, saj agregacija podatkov poteka v realnem času ne glede na lokacijo poslovnih enot. Ker so podatki z razvidno revizijsko sledjo dostopni v vsakem trenutku, izdelava poročil pa avtomatizirana, to pomeni tudi možnost hitrejšega sprejemanja odločitev in reagiranja na danes izrazito dinamičnih mednarodnih trgih.

Igor Korelič, CTO in direktor divizije Enterprise Bussiness Solutions:

»Bizview rešitev smo v preteklih štirih letih uspešno implementirali pri številnih slovenskih podjetjih. Pri nekaterih najzahtevnejših projektih smo dejansko zaradi potreb planskega procesa naročnika prilagajali in dodatno razvijali tudi nekatere dodatne funkcionalnosti in se pri tem izkazali pri podjetju insightsoftware še kot odlični razvijalci. Zato je seveda povabilo za implementacijo rešitve na zahtevnem ameriškem trgu dobrodošlo, saj nam odpira priložnosti za sodelovanje na projektih po celem svetu in širi naše znanje in izkušnje za reševanje izzivov planiranja tudi slovenskim podjetjem.«

Se želite pogovoriti o vaših izzivih finančnega in poslovnega planiranja? Na voljo smo vam za kratek neobvezujoč posvet.

Gregor Jeromen

Gregor Jeromen

vodja BI programa

E: [email protected]
M: +386 41 755 417

Novica je bila objavljena tudi na Linkedin strani podjetja Result.

Ne spreglejte sorodnih člankov