Poslovna analitika in najsodobnejša orodja za podporo poslovnemu odločanju (BI) so v poslovnem svetu norma. Vodilni v poslu so vodilni tudi pri vpeljavi BI v vsakodnevne aktivnosti vseh zaposlenih. Zavedajo se prednosti analize podatkov in da globje razumevanje podatkov prinaša boljše razumevanje poslovanja in prepoznavanja ključnih priložnosti za rast.
Danes je celovit analitičen pregled nad poslovanjem nujen element poslovnega odločanja. Najprodornejša slovenska podjetja to že razumejo in po vpeljavi takšnih rešitev vse več tudi povprašujejo.

NAJBOLJ USPEŠNI V POSLU, VODILNI TUDI PRI VPELJAVI »BI«

Kako to uspešno rešujejo v praksi in kaj so ključni koraki umestitve poslovne analitike v uspešnih organizacijah, nam bodo na prvem slovenskem Forumu poslovne analitike razkrili predavatelji uspešnih globalnih podjetij. Iz prve roke slišati o metodi analitičnega pristopa k reševanju poslovnih izzivov in rezultatih strateške usmeritve v poslovno analitiko, je za podjetja, ki to pot šele pričenjajo, velika priložnost.

Result je glavni partner dogodka in ponosni smo na to, da bo udeležencem uspešno prakso vpeljave BI-ja v multinacionalnem podjetju in predvsem vidik vodenja mednarodne BI ekipe, predstavil naš poslovni partner, g. Andreas Pollinger iz podjetja Sixt Se.

Rdeča nit dogodka bo tudi sicer umestitev funkcije poslovne analitike v organizaciji, zahtevane kompetence poslovnih analitikov prihodnosti in izmenjava informacij, izkušenj ter dobrih praks v povezavi z uporabo BI.
Prav uporaba in izkoriščanje prednosti sodobnih BI orodij sta ključna pri delitvi na tiste, ki beležijo rast in tiste, ki le stežka ohranjajo raven ali se celo borijo z upadom poslovanja.

KAJ OSTANE TISTIM BREZ PODATKOV?

Precej nerodno je, da se številni poslovneži še kar zanašajo na instinkt in poslovne izkušnje pri najpomembnejših poslovnih odločitvah. Kaj je ponavadi glavni razlog? V podjetju (ali oni osebno) ne premorejo zadostnega vpogleda v svoje podatke.
Čas je, da odločevalci v podjetjih spoznajo, da za rast in razvij svoje dejavnostii, preprosto morajo slediti trendom in nadgraditi analitične kapacitete v podjetju.
Leto 2017 je prelomno leto. Zato tudi Forum poslovne analitike. Lepo vabljeni.