DragonHack 2021 ponovno vrhunsko

by | 16. Jun 2021 | Blog, Novice, Razvoj programskih rešitev

Med 22. in 23. majem je potekal že drugi online DragonHack, največji slovenski hackaton, ki poteka že vse od leta 2014. Organizatorji so se že lansko leto spopadli z izzivom organizacije dogodka preko spleta, zato so bili tokrat pripravljeni na vse izzive, ki so jim prišli nasproti. Result je bil na dogodku tudi v letošnjem letu eden od sponzorjev in nosilec IoT hacka.

Dogodek se je ponovno odvijal na popularni »gaming« pogovorni platformi Discord, z občasnim preskokom na Zoom. To je omogočilo, da smo lahko v organiziranih aktivnostih sodelovali vsi, kar je dogodek še malo bolj približalo izvedbi v živo. Moderiranje samega dogodka je letos pod svoje okrilje prevzel komik Sašo Stare, ki je s šalami na svoj račun popestril dogodek.

Pony kolesa za zmagovalce IoT izziva

V Resultu je padla odločitev, da bo glavna nagrada za naš hack letos malce drugačna. Izbira ni bila preprosta, vendar smo si želeli poudariti pomembnost gibanja, saj nas večina ogromno časa preživi sede za računalnikom. Vsem zmagovalcem IoT hacka smo zato podarili Pony kolo v modri barvi.

Poleg koles kot glavne nagrade našega hacka smo se letos odločili, da želimo v “goodie bagih” nekaj podariti vsem udeležencem. Ustvarili smo unikatne nalepke, ki so prinesle veliko pozitivnega odziva. Zdaj si bo vsak lahko zapomnil svoj »Result« iz DragonHacka in svoj računalnik okrasil z zmajem, ki pridno varuje diamante ali vozi Pony kolo.

Na letošnjem dogodku je bilo študentom na razpolago kar 8 mentorjev, ki so lahko ponudili nasvete iz različnih področij dela. Vsi od njih so se predstavili tudi v predstavitvenem videu podjetja, ki se je zavrtel na otvoritveni prireditvi.

Resultovi mentorji vedno na voljo študentom tekom Dragon Hacka-a

Sledilo je 24 ur, napolnjenih z dogodki, delavnicami podjetij, kvizi in polnočnimi igrami, ki smo se jih tudi Resultovci pridno udeleževali in se ob tem zelo zabavali. Hkrati je bil v našem pogovoru vedno na voljo eden od naših strokovnjakov, da je lahko pomagal študentom, ki so prišli po pomoč. George je vztrajal kar do jutranjih ur in za svoj trud je prejel številne pohvale s strani sodelavcev kot tudi študentov.

Več o svoji izkušnji na letošnjem Dragonhacku je povedal tudi sam v kratkem intervjuju.

Zmaga za Zero Waste rešitev

Zmagovalci letošnjega IoT hacka so bili Zerodays z rešitvijo Zero Waste, ki so želeli nakupovanje brez odpadkov narediti čimbolj priročno. Razvili so pametno tehtnico, ki podpira NFC, integrirano v uporabniku prijazen spletni vmesnik za trgovine brez odpadkov. Tehtnica samodejno prepozna zaznane posode in izračuna težo vsebine posode (brez same posode). To zmanjša obremenitev končnega uporabnika za 50%, hkrati pa spodbuja življenjski slog brez izgube s privlačno mobilno aplikacijo. Uporabnik lahko optično prebere posodo, da si ogleda statistiko ponovne uporabe, vidi pa tudi lastne vplive na okolje. Mobilne in spletne aplikacije so zgrajene s pomočjo Flutterja, njihov backend uporablja Django, pametna tehtnica pa deluje na Pythonu.

Prepričali so nas predvsem s preglednostjo svoje kode, dobrim dizajnom aplikacije in pa tem, da so tehtnico tudi sami izdelali.

DragonHack 2021 je bil nadvse uspešen, upamo pa, da se drugo leto lahko vidimo že v živo.

Posebna zahvala gre vsem Resultovim mentorjem: Štefan Šurk, Matic Drobež, George Gale, Marijana Davitkova, Rok Vodopivec, Sanela Mašinović in Andrej Kenda. Hvala pa seveda tudi Marku Gombaču, predstavniku vodstva podjetja.

Pia Plevnik

Marketing

Ne spreglejte sorodnih člankov