AI2Business

Odkrijte moč umetne inteligence v poslovanju

Dogodek AI2Business

AI2Business

Dobrodošli na  dogodku AI2Business, kjer bomo raziskovali vznemirljive teme, ki združujejo moč umetne inteligence in poslovnega sveta. V spodbudnem okolju ekipe Resulta, bomo 26.5.2023 odkrivali moč umetne inteligence in kako lahko z njeno etično rabo izboljšamo svoje poslovanje- s finančnega in časovnega stališča. Skupaj bomo gradili mostove med tehnologijo in učinkovitim poslovanjem!

Poskrbeli bomo, da bo dan poln uporabnih in zanimivih informacij in smo sigurni, da bo več kot dobrodošel za vse aktivne v poslovnem okolju- tako ali drugače.

Dotaknili se bomo kar 5 aktualnih tem:

Prijava na dogodek AI2Business:

 

Kakšni so najkoristnejši trendi na področju podatkov in umetne inteligence in kako lahko pomagajo v vašem poslu?

Podatki in umetna inteligenca predstavljajo ključno orodje za razvoj in uspeh sodobnih podjetij. V prvi temi našega dogodka AI2Business se bomo poglobili v najnovejše trende na področju podatkov in umetne inteligence ter raziskali, kako lahko te trende izkoristite v svojem poslu. Spoznali bomo najsodobnejše inovacije ter raziskali, kako se podjetja prilagajajo tem spremembam in izkoriščajo prednosti, ki jih prinaša ta dinamično rastoča panoga.

Kako bi lahko z uporabo umetne inteligence dosegli natančno napovedovanje nabavnih cen?

Napoved dobave, povpraševanja in cen imajo ključno vlogo pri uspešnem poslovanju. Na podlagi primera srednje-velikega podjetja, bomo prikazali primer volatilnih cen in povpraševanja, ter kako lahko podjetje s pravilnimi rešitvami doseže optimizacijo nabavnih procesov, ter poveča dobičkonostnost svojega poslovanja. Predstavili bomo arhitekturo teh rešitev in prikazali njihovo delovanje skozi praktični demo z uporabo Power BI orodja.

“Želimo, da nam partner odpira oči, da nam kaže meje možnega, da nas izobražuje in žene, kjer še nismo bili. To uspeva Resultu.”

Jože Dedič

Head of Scientific Services, Cosylab

Ali želite pridobiti konkurenčno prednost in vpeljati umetno inteligenco v vaš posel? Kako začeti in kako nadaljevati? Kateri so ključni koraki, ki jih morate upoštevati, da dosežete uspešno implementacijo?

Tretja tema je namenjena vsem vam, ki si želite vpeljati umetno inteligenco v svoje poslovno okolje. Skozi praktične primere in koristne nasvete bomo raziskovali ključne korake, ki vodijo do uspešne implementacije AI v organizacijo. Skupaj bomo odkrivali, kako izkoristiti prednosti, ki jih prinaša AI v vaše okolje.

Primer iz prakse: Kako lahko umetna inteligenca pomaga pri napovedovanju odhodov zaposlenih?

Na primeru velike organizacije bomo predstavili primer napovedovanja odhodov zaposlenih, ter prikazali uspešno implementacijo naše rešitve. Skozi ta zelo praktičen primer bomo raziskali, kako umetna inteligenca vpliva na optimizacijo kadrovskih procesov ter omogoča boljše načrtovanje in upravljanje zaposlenih. 

“Result je res odziven partner, ki vsak problem učinkovito razjasni in vedno najde dobro rešitev.”

Nataša Ahačič

Vodja IT in razvoja inovacij, Big Bang

Kakšna je povezava med umetno inteligenco in EPM (Enteprise Performance Managementom) in kako lahko s pomočjo obeh dosežete odlične rezultate v vašem podjetju?

*Last but not least*… Na koncu bomo spregovorili par besed o AI in EMP. Spoznali bomo, kako lahko s sinergijo med umetno inteligenco in EPM dosežemo optimizacijo ključnih poslovnih procesov in večji poslovni uspeh.

Program in datum:

  • Prostor: Hotel Mons

  • Čas: 26.5. od 9:00 do 12:00

  • Naziv dogodka: AI2Business

o Tema 1: Trendi na področju  Podatkov in umetne inteligence (Jure Jeraj )
o Tema 2: Case 1 – Napovedovanje nabavnih cen- *srednje veliko podjetje* (Pepi Petovski)
o Tema 3: AI to Business – želim vpeljati AI v moj posel, kakšni so koraki? (Gregor Jeromen)
o Tema 4: Case 2 – Napovedovanje odhodov zaposlenih – *velika organizacija* (Gašper Reher)
o Povzetek in navezava na EPM storitve (Jan Markun)

“Pri Resultu nam je všeč, kako nas razumejo. Tudi če se pogovarjamo o posameznem projektu, nikoli ne izgubijo pregleda nad celoto in našo dolgoročno vizijo.”

Tomaž Ahlin

Head of BIDQ & IT- applications, Generali

Predstavitev govorcev:

Gašper Reher

Gašper Reher

Data analyst | Business intelligence developer | Power BI Specialist

Pepi Petkovski

Pepi Petkovski

BI Developer | Data Scientist

Jure Jeraj

Jure Jeraj

Big Data Specialist | Head of Data Engineering Team

Gregor Jeromen

Gregor Jeromen

Head of Production Intelligence Solutions

Jan Markun

Jan Markun

Head of Enterprise Performance Management Solutions

Prijava na dogodek AI2Business: